21 augusti 2006

Kanton säger: Nej till elitism!

Kanton är en folklig blogg. Den är "som folk är mest"; skojar om fenomen som vi alla känner igen oss i. Du har säkert någon gång varit med om att en kollega dragit en vits under lunchen och tänkt att "Det där, det låter som något man skulle kunna läsa om på Kanton-bloggen!". Föga förvånansvärt har Kanton också blivit omnämnd som en "webbens Fredrik Belfrage".

Jag vill inte säga att jag föraktar den kulturelit som driver Unika Partiet och har egna Passagen-hemsidor, tvärtom, jag skulle lätt kunna dö för deras rätt att få uttrycka sig. Men att avskärma sig på det sättet från det breda folklagret av svenskar ser jag som svagt. Det är faktiskt inte alla i vårt avlånga land som har tillgång till Viasat-utbudet, bor i villaidyll och briljerar på släktmiddagen med hur mycket Danielle Steel de läst.

Nej, kära läsare, ni kan vara förvissade om att Kanton kommer aldrig att flytta till Passagens webbcafé eller skaffa en telia.com-mail. Den kommer att tilltala den genomsnittlige medborgaren och stå upp för den lilla människans rätt.